Stor förlust, i dubbel bemärkelse.
Jag har, liksom många andra, tänkt summera 2018 på något sätt på sociala medier - men eftersom vårt år slutade med att vi plötsligt förlorade vår älskade Knut-vovve är det alldeles för svårt och ont nu. 
Det finns inte riktigt ord att förklara, jag visste att jag älskade honom men var inte beredd på att det skulle kännas såhär 💔.
Det är omständigheterna kring hans död som gör det så mycket värre. Chocken & plöstligheten - vi hade nog räknat med att ha honom hos oss minst fem år till, och rädslan & sorgen över att andra ska känna skuld och ha minnesbilden av olyckan 😭💔😭💔. 
Knut sprang ut för att hälsa på en bil han kände och sprang förmodligen rakt in i/under däcket. Han var ju pytteliten och helt omöjlig att se i det läget. Det var helt & hållet en olycka. 

I dagarna har vi haft svårt att släppa tanken på hur snabbt ett liv kan släckas och hur ont alla har/fått som förlorat en av sina älskade människor, en pappa, ett barn, sin älskade. Mitt hjärta går sönder vid tanken på er alla och min hjärna exploderar just nu av potentiella olyckor som väntar överallt. Jag vill gå och lägga mig med hela min familj under täcket och ligga där i veckor. Typ. Gråten verkar aldrig ta slut heller. 

(null)


Knut har påverkat många i sitt nio år korta liv. Han har blivit pappa till tre kullar valpar, han har varit terapihund och sällskap till många som har haft det ensamt eller deppigt och han har träffat & charmat massor av människor då han alltid har varit med oss överallt. Han har haft fler hem och familjer än vår - vi har med glädje delat med oss av honom då det innebar mer glädje för fler ❤️. 

(null)

(null)

Det är också svårt att hantera barnens sorg, förlust och frågor. Var är Knut nu? Varför är han död? Ska vi ha en ny hund? 
Det blir begravning på onsdag och vi hoppas att det efteråt blir lite lättare att hantera sorgen framöver.

(null)


I övrigt är idag en dag att fira! Året är slut, ett nytt kommer 🍾🥂🎆🎇
Idag är också äntligen åttiotalet här. Jag har denna årets sista dag vägt in på 89,8 kg - vilket innebär 35 förlorade kilon! En stor förlust. En mycket skön förlust! 
Nu är det 9,9 kg kvar till mitt mål!
Jag har tänkt ge mig personlig tränare i friskvårdspresent på Actic Veberöd under 2019 för att komma igång med mer muskelbyggande träning 💪🏼💪🏼💪🏼.

Här följer bilder på 124.8 respektive 89.8 kg...

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Nu ska försöker jag blicka lite framåt, trots sorg o smärta, mot det nya 2019. Så många nära o kära har vi som stöttar o hör av sig. Tack ❤️🙏🏼

1/1 har vi förlovningsdag och 2019 blir vår åttonde ❤️❤️❤️.  Våra år går fort och är mycket lyckliga. 
Vi ser fram emot att lära Molly & Elsa åka skidor 2019 och mot att börja träna mer (gärna ihop!) och mot att fortsätta renovera och fixa med vårt hem & vår trädgård. 

Hoppet är att 2019 blir ett lite lyckligare, mer medmänskligt, friskare och mer miljömedvetet år för många av oss.

Gott Nytt År och kärlek till er alla.