Jag älskar inte november.
Stackars månad. Mörker, kyla, väta och baciller. Julpynta får jag inte för maken, aka husets egen Grinch.
 
Nya nivåer av trött. VAB hemma, sjuk själv, massor av VAB:ande kollegor när en väl är på jobbet... Trist läge helt enkelt. Jag älskar inte november. Så är det, det är sen gammalt. Fick upp ett Faceboook-minne häromdagen med en förfrågan hur många som ville gå med om jag ställde in November framöver. Det är fortfarande aktuellt om någon vill?
 
För två veckor sedan drabbades mina luftrör av första infektionen sedan jag blev "friskförklarad" i mars. Jag föll snabbt ner i ett hål av oro och dåliga ätvanor. Paniken över att äntligen, äntligen, vara tillbaka i träning och hälsa och så skulle det raseras av lunginflammation, liksom förra årets långa fruktansvärda kaos. 
Bästa vännen insåg läget och kom till min räddning, ett bra pepp-samtal och en läkarkontakt innebar EN veckas rälig hosta och massor av medicin - men ingen beta-pred! (glädjeskutt och spontandans). Ökade inhalationer, ytterligare en astmamedicin i tablettform och lite Cocillana och ett härligt löfte från doktorn om att nu när jag är nästan 30 kg lättare och rör mig mer så kommer det inte bli "slem-stagnation". Bara det ordet!? 
Och precis som "vanligt folk" så blev jag faktiskt frisk på en vecka! HALLELUJA!
 
Barnen har hunnit med en runda kräk, en med snor, en med hosta och en med hög feber under November (inte lika mycket spontandans och inget halleluja-moment alls). 
Jag har min andra runda av baciller nu idag som innebär halsont och hängig. Men, men. This too shall pass. 
 
NÄR energin finns och kroppen är frisk, då mår jag riktigt bra. Maken och jag har tagit ett rejält ryck i helgen och tagit tag i projekt både inne och ute. Förråd och garage städade o röjda, lämnat massor på återvinningen, börjat räfsa löv (STOOOR skogstomt och miljoner löv - men det går även i år), vinterstädat "kojan", terassen, uteförrådet och lekstugan. 
Men bäst av allt: Vi har äntligen påbörjat renoveringen av vårt sovrum på nedanvåningen. Jag ska äntligen få ett sovrum och min jätte-garderob <3. Alla fyra barnen sover numera på ovanvåningen, Molly & Elsa delar sovrum och det funkar toppen faktiskt! 

Som vanligt är mitt liv intensivt med ena stunden kolla lägenhet med snart 20-åringen och hennes pojkvän som vill flytta till Malmö, för att hämta sexåringen på piratkalas hos en klasskompis nästa.
Samtidigt som jag jobbar och hälften av kollegorna är borta, försöka lösa 16-åringens bekymmer på internatboendet på annan ort... 
Hon fick moppe-trubbel och cyklade istället och ramlade brutalt! Inte lätt att ge goda & lugna råd på telefon när mamma-hjärtat rusar. Men det verkar ha gått bra.
Sån tur att våra barn har ett stort nätverk av vuxna som ställer upp / denna gången gjorde mormor & morfar en utryckning på kvällen med bensin och kramar (& lite pengar såklart 🤷‍♀️❤️😜).
 
PÅ LÖRDAG är det äntligen december och då börjar julkalender och nedräkning mot jul <3. Molly längtar till TV-kalendern och Elsa till chokladkalendern ;) Olivia vill till Ullared med mamman och Ellan skickar nya önskelistor på sms och mms varje dag - dock mest till Herrman (hästen!). 
December älskar jag desto mer. 
Julpyntet är framme och bara väntar på att få ta över och lysa upp mörkret. Julskyltning på söndag i vår lilla by som brukar få folk ur husen och ut på  byn. 
 
Vågen och jag är kompisar, just nu väger jag 97,6. Väldigt mycket är lättare nu, att sova, jobba, gå i trappor, trädgårdsarbete, träna och orka. Jag ser fram emot 94,8 då har jag tappat bort 30 kg av mig. 
Det syns i ansiktet! 
Det är roligt att prova gamla kläder!
Jag är glad att jag sparar länge - även om äldsta dottern gärna vill rensa ut 90-talet från min garderob 🤷‍♀️😂.
Träningen funkar också bra - det blev bara EN veckas paus vid hostandet, och jag kunde komma tillbaka fort 💪🏼🚴🏼‍♀️💪🏼🚴🏼‍♀️❤️❤️❤️

Vi ses o hörs i december kära ni!
Puss & Kram  (null)

(null)

(null)

 
 
(null)